Producten

Wat is het verschil tussen de docentenomgeving en the Alquin Archives?
De docentenomgeving
Op de docentenomgeving van onze website vind je de keys, test papers, audio- en videobestanden en andere materialen die horen bij het lesmateriaal dat je bij ons aanschaft. Deze toegang ontvang je standaard bij afname van de betreffende producten. Dus bij de reguliere Alquin Magazines, de themanummers, Alquin Grammar Rules OK!! en onze Literature serie.
The Alquin Archives
The Alquin Archives betreft een aparte, digitale leeromgeving waar je 100+ teksten met didactiek vindt uit de geschiedenis van Alquin Magazine. Het is een prachtige omgeving die zich uitstekend leent om mee te differentiëren of om zelf teksten uit te kiezen die passen bij jouw lesprogramma.    
Wat is het verschil tussen Alquin Magazine en de special editions?
Voor de themanummers van Alquin Magazine, de special editions, selecteren wij binnen specifieke thema’s relevante teksten die prikkelen en aansluiten op de belevingswereld van jongeren. Anders dan bij de reguliere Alquin Magazines zullen deze special editions de komende schooljaren beschikbaar blijven, terwijl we ieder jaar weer nieuwe titels toevoegen. Zo kun je straks kiezen uit een prachtige selectie aan themanummers en beslissen jullie zelf ieder jaar welke thema’s in jullie klassen aan bod zullen komen. De teksten in de themanummers gaan gepaard met hetzelfde uitgebreide, didactische pakket zoals je van ons gewend bent bij de reguliere Alquin Magazines. Net als bij de reguliere Alquin Magazines zijn de themanummers beschikbaar in twee varianten: Intermediate (met teksten op ERK A2 en B1 niveau) en Advanced (met teksten op ERK B2 en C1 niveau).
Is het mogelijk om een inzagepakket te ontvangen?
Jazeker. Neem contact met ons op via mail@alquin.com en we helpen je graag verder!

Bestellingen

Hoe plaats ik een bestelling?
Je plaatst gemakkelijk een bestelling via het bestelformulier op onze website. Klik op 'Bestel' in het hoofdmenu en log in met je docentenaccount. Het is ook mogelijk om zonder docentenaccount een bestelling te plaatsen. Kies daarvoor op de bestelpagina voor de optie 'Bestel zonder docentenaccount'. Na het invullen van het bestelformulier ontvang je van ons een bestelbevestiging per e-mail.
Ik zou graag een bestelling plaatsen voor het nieuwe schooljaar, maar het exacte leerlingenaantal is nog niet bekend.
Dat is geen probleem. Je kunt altijd een voorlopige bestelling plaatsen om er zeker van te zijn dat we op tijd leveren. Wanneer het definitieve leerlingenaantal bekend is laat je ons dat per email weten op mail@alquin.com. Dan zorgen wij er voor dat de bestelling hier op wordt aangepast.
Ik bestel mijn Alquin lesmateriaal via de boekhandel. Waar kan ik terecht bij vragen of problemen met mijn bestelling?
We adviseren je in dit geval direct contact op te nemen met je contactpersoon bij de betreffende boekhandel. Wanneer het echter gaat om vragen over de levering of inhoudelijke vragen over het materiaal, zien wij je vraag graag tegemoet via mail@alquin.com.

Abonnementen

Wordt mijn abonnement op Alquin Magazine automatisch verlengd?
Nee, de abonnementen eindigen na ieder schooljaar. We ontvangen daarna graag weer een bestelling voor het nieuwe schooljaar.
Kan ik ook een los abonnement op Alquin Magazine afsluiten?
Het is helaas niet mogelijk om een los abonnement af te sluiten. Voor scholen in Nederland hanteren we een minimumaantal van 30 abonnementen. Voor scholen in België hanteren we een minimumaantal van 20 abonnementen.

Toegang

Waar vind ik mijn schoolcode?
Je vindt jullie schoolcode op de pakbonnen of facturen die je van Alquin ontvangt. Indien je de schoolcode niet kunt vinden of wanneer je een nieuwe schoolcode wil aanvragen, kun je een verzoek indienen via dit formulier op onze website.
Kan ik de docentenpakketten bij Alquin Magazines van voorgaande schooljaren vinden op de docentenomgeving?
Helaas is dit niet mogelijk. Wij investeren veel in het samenstellen en publiceren van nieuwe magazines. In tegenstelling tot een methode die jaren blijft bestaan, is Alquin Magazine een tijdelijk product. Daarin ligt ook de kracht van het product. Zo kunnen we namelijk inspelen op actuele thema's. Een abonnement op Alquin Magazine is één jaar geldig. Om er voor te zorgen dat we ook in de toekomst door kunnen gaan met het ontwikkelen van Alquin Magazine vragen we je om ieder schooljaar een nieuw abonnement te nemen en met het nieuwe materiaal te werken.
Ik vind de producten die ik heb besteld niet terug op mijn docentenomgeving.
In dit geval hebben wij de juiste toegangsrechten nog niet gekoppeld aan je schoolaccount. Stuur ons een e-mail op mail@alquin.com en we zorgen er voor dat je snel aan de slag kunt!
Hoe kom ik op de docentenomgeving?
Je kunt inloggen op de docentenomgeving met een docentenaccount. Wanneer je nog niet beschikt over een docentenaccount, kun je een account aanvragen op onze website. Om een docentenaccount aan te vragen heb je een schoolcode nodig. Na het invullen van het aanvraagformulier zullen wij de aanvraag handmatig beoordelen - dit duurt maximaal een werkdag. Na goedkeuring vanuit onze kant ontvang je een e-mail waarmee je zelf een wachtwoord kunt instellen.
Ik werk nu op een andere school of collega's van mij zijn vertrokken. Moet ik dit melden?
Ja, we worden graag op de hoogte gehouden van wijzigingen in het docentenbestand. Het is voor ons belangrijk om altijd een zo compleet mogelijk overzicht te hebben van het aantal docenten dat met Alquin werkt op iedere school. Je brengt ons op de hoogte over dergelijke wijzigingen door een e-mail te sturen naar mail@alquin.com.

Levering

Wanneer worden de reguliere Alquin Magazines geleverd?
De reguliere Alquin Magazines verschijnen twee keer per jaar:
  • Alquin Magazine nr. 1 verschijnt ieder jaar in september, direct na de zomervakantie.
  • Alquin Magazine nr. 2 verschijnt vervolgens ieder jaar in januari, direct na de kerstvakantie.
Wanneer worden de themanummers geleverd?
De themanummers kennen andere verschijningsdata en blijven daarna voor onbepaalde tijd beschikbaar.
  • Themanummer 1, This is Me, is reeds verschenen.
  • Themanummer 2, The Ways of our World, verschijnt in januari 2024.
  • Themanummer 3, The Arts, verschijnt in september 2024.

Facturen

Wanneer ontvang ik onze factuur?
Bestellingen voor het nieuwe schooljaar factureren wij doorgaans in de maand oktober. Op dat moment zijn de leerlingenaantallen zo goed als definitief en vinden er nog maar weinig wijzigingen plaats. Nabestellingen factureren we doorgaans binnen een paar weken na de nabestelling.
Hoe ontvang ik mijn factuur?
Je ontvangt van ons een factuur per e-mail. Wij sturen de factuur naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij het plaatsen van je bestelling.

Wij gebruiken functionele cookies.