Testimonials

Ik werk al meer dan tien jaar met Alquin magazine in de bovenbouw van de havo en het vwo. Voor mijn lessen is het een hele fijne tussenvorm tussen een methode en zelf lesmateriaal ontwikkelen terwijl het ook naast beide in te zetten is. De teksten zijn actueel en spreken de leerlingen aan en de bijgeleverde woordenlijsten en opdrachten zijn ook goed om in te zetten. De opzet is zo dat dit niet hoeft en je als docent dus heel gericht teksten en opdrachten kunt inzetten, precies passen bij wat de leerlingen nodig hebben. Alquin magazine is bijvoorbeeld heel mooi te combineren naast een methode voor Cambridge English omdat de teksten en opdrachten beter aansluiten bij het centraal examen en de onderwerpen lenen zich goed om zelf meer materiaal en activiteiten bij te ontwikkelen. Omdat er meerdere edities per jaar zijn is het ook voor de docent leuk om mee te werken omdat je niet elk jaar dezelfde tekst herhaalt en je ook zelf minder teksten hoeft te zoeken uit tijdschriften en kranten omdat deze teksten perfect aansluiten op de ERK-niveaus. Omdat er per magazine teksten van twee ERK-niveaus zijn is differentiëren ook makkelijker. De recente update van de lay-out werd door de leerlingen erg goed ontvangen. Aanrader dus!
Colin van der Bel - Stichtse Vrije School Zeist
Sinds dit jaar gebruiken wij Alquin en we zijn meer dan tevreden. De teksten in de magazines spreken de leerlingen aan en er zijn heel veel extra materialen die je kunt gebruiken (filmpjes en extra oefeningen). Communicatie met Alquin zelf verloopt super soepel. Mijn collega’s zijn zo jaloers dat ook zij volgend jaar gebruik gaan maken van Alquin. Vijf sterren!
Lisa Fiddelers - Koning Willem I College
Er staan leuke artikelen in het magazine en ik ben heel happy met de nieuwe vocabulary oefeningen die gericht zijn op Cambridge Engels.
Gineke Boesveldt-Delwel - Stedelijk Gymnasium Haarlem
We werken al vele jaren met het magazine op school en zijn zeer tevreden over de teksten en oefeningen. Ook dit jaar gaan we weer met het tijdschrift aan de slag (en nog vele jaren hierna ook)!
Dieter Aussems - PSS Voeren
Wij gebruiken als Markland College Oudenbosch in de bovenbouw van het vwo al jaren de Alquin (Advanced) als lesmateriaal. We hebben hier ooit voor gekozen omdat we meer wilden inspelen op actuele onderwerpen, en vooral de leesvaardigheid op een grondige en tegelijkertijd aantrekkelijke manier wilden aanbieden. Wij leggen in de bovenbouw echt de nadruk op de vaardigheden en woordenschatuitbreiding en hiervoor is de Alquin voor ons echt perfect. De artikelen zijn elk jaar weer heel goed gekozen, actueel en afwisselend. Voor elk profiel is er wel iets interessants. De Teachers' Guide is een geweldig hulpmiddel voor zowel het klassikaal nakijken (te projecteren op het bord), als voor de leerlingen die individueel aan het werk zijn geweest. Vooral de manier waarop de antwoorden voor de "In Depth" opdrachten worden uitgelegd is ontzettend nuttig voor het oefenen met de leesvaardigheid. De leerling ziet niet alleen waarom iets het goede antwoord is, maar er wordt ook uitgelegd waarom de andere antwoorden fout zijn. De oefeningen zijn afwisselend en uitdagend. Leerlingen doen ze graag. Het klassikale oefenen van de kijk-/luistervaardigheid met de door Alquin aangeleverde clips en oefeningen, brengt afwisseling in mijn les en geeft vaak ook aanleiding voor leuke groepsgesprekken en ons samen even verwonderen of samen lachen.
Syca Dam - Markland College
Jarenlang heb ik tijdens mijn loopbaan als docent Engels aan verschillende middelbare scholen met veel plezier Alquin gebruikt, ook de zeer toegankelijke literatuurkaternen. De Alquin teksten zijn actueel en bij de assignments komen alle vaardigheden aan bod. Naast de lessen aan de pubers wordt Alquin ook gebruikt tijdens de conversatielessen aan mijn vier “old ladies”, inmiddels tussen de 80 en 88. Ze vinden elk artikel interessant en vol enthousiasme werpen ze zich op de assignments, waarbij de vocabulary oefeningen favoriet zijn. We hopen nog lange tijd hiermee door te gaan! Groet van Antje, Thea, Gerry, Inge en Marijke
Marijke Zwolle -
Onze keuze voor Alquin en niet voor een handboek is positief. Dat wil zeggen, we kiezen Alquin omdat we zo niet elk schooljaar hetzelfde materiaal moeten gebruiken en het voor ons, net zoals onze leerlingen, actueler blijft. We combineren daarbij uw uitstekende oefeningen met onze eigen aanvullingen.
Koen Schoenmaeckers - Sint-Maarten Bovenschool
Als docent Engels merk ik dat het niveau van leerlingen in mijn klas stijgt. Hun woordenschat, grammatica en spreekvaardigheid is beter dan in het verleden. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de blootstelling aan Engelstalige (online) media. Voor mij betekent dat een verandering in mijn lesaanpak: ik leer de leerlingen veel minder de bouwstenen van de Engels taal aan. Ik ga uit van de content: interessante teksten en audio die begrepen moet worden. Waar je met leerlingen over kunt discussiëren en waarmee leerlingen met behulp van goede opdrachten al doende hun Engels verbeteren. Dit stelt hoge eisen aan de geschiktheid, kwaliteit en actualiteit van dit soort bronnen. Naar mijn mening is er op dit moment geen methode in Nederland die beter voldoet aan deze eisen dan Alquin Magazine.
Markwin van Rijnberk - Dalton Lyceum Barendrecht
Bedankt voor het verzenden van de magazines; het zijn erg leuke thema’s met uitdagende oefeningen en een uitgebreide woordenschatlijst, zoals we hoopten.
Bart Van Pottelberge - Humaniora Broederschool
Alquin Magazine biedt interessante, actuele artikelen aan op verschillende niveaus. Er is echt gekeken naar onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen. Wij schaften het magazine in eerste instantie aan voor training leesvaardigheid en waren positief verrast toen we ontdekten dat het Workbook ook vol staat met Vocabulary-oefeningen en Video-oefeningen. De online Teacher omgeving is overzichtelijk en gebruikersvriendelijk, wat ook niet onbelangrijk is. Zowel leerlingen als docenten zijn enthousiast en daarom gaan wij nog even door met dit magazine!
Sjoukje Jansen - Huizermaat

We’re using functional cookies.